Maandag 30 April 2012 - 21:36

Marokkaanse parlementariër zet positie Tamazight op agenda


Marokkaanse parlementariër zet positie Tamazight op agenda

Tijdens het vragenuurtje in het Marokkaanse parlement is er enig beroering ontstaan nadat de Marokkaanse artieste en parlementariër Tabaamrant (Fatima Chadou) een vraag in het Tamazight stelde. Chadou wilde verheldering over het regeringsprogramma met betrekking tot het onderwijs van Tamazight in Marokko. Het regeringsprogramma (of het ontbreken hiervan) voor het onderwijs van het Tamazight in Marokko heeft afgelopen jaren regelmatig kritiek te verduren gehad.

Marokko erkent sinds enkele maanden als enig Noord- Afrikaans land het Tamazight als officiële taal. De rol van de talen in het landsbestuur en overheidsinstantie zou wel eerst in een organieke wet geregeld moeten worden.
de parlementariër Chadou veel bijval gekregen van verschillende partijen die niet willen wachten tot de kamer het spreken in het Tamazight kan faciliteren.

Als antwoord op de commotie die is ontstaan gaf minister Habib Choubani (parlementaire verhoudingen ) aan dat er op korte termijn bereidheid zou zijn vertalingen te verzorgen in het parlement
Noteer


In dezelfde rubriek
< >

Vrijdag 20 Januari 2015 - 14:52 IS-aanhangers opgepakt in Marokko