AMAZIGHTIMES HET EERSTE AMAZIGH NIEUWS SITE IN NEDERLAND EN BELGIË
Amazigh nieuws site
Vrijdag 19 Oktober 2012 - 13:49

Regio College stuurt pc's naar kinderen in MarokkoPURMEREND - Wekenlang zijn enthousiaste leerlingen van het Regio College in Purmerend bezig geweest met het compleet maken van computers voor het goede doel. Op initiatief van Hassan Boudhan, die al jaren de gangen van de school schoon houdt, en ICT-docent Willem de Boer, zorgen de leerlingen ervoor dat kinderen in Marokko op school pc's kunnen gebruiken. Het project is onderdeel van de stage bij leerwerkbedrijf 4xP van het Regio College.

Tegenwoordig is het voor Nederlandse kinderen de normaalste zaak van de wereld om op school computervoorzieningen te hebben. In Marokko is dat wel anders. Op de middelbare school waar het neefje van Hassan Boudhan zit, hebben ze geen ICT-voorziening. Daarom besloot Hassan samen met 4xP het Marokko project op te starten. Met als doel om dertig computers klaar te maken en op te sturen naar Marokko.

Speciaal voor het goede doel stelde het Regio College oude computerpartijen beschikbaar. De 4xP leerlingen haalden deze uit elkaar om onderdelen te hergebruiken en zo werkende computers te maken. “De leerlingen bleven zelfs langer op school om aan het project te werken, allemaal voor de kinderen uit Marokko”, aldus ICT-docent Willem de Boer.

Met een grote bus is de computerpartij vervoerd naar Marokko. Onder luid gejuich van de leerlingen zijn de computers in ontvangst genomen op de middelbare school in het dorp Beni Boughafer. In een brief aan het Regio College schrijft de Marokkaanse directeur “Wij zijn erg blij dat jullie deze computers hebben geschonken. Wij kunnen onze studenten nu zelfs een computerlokaal aanbieden!”.

Foto: Marokkaanse scholieren poseren met gekregen computers.

BRON:Deze artikelen kunnen je interesseren
< >

Maandag 19 Oktober 2015 - 14:15 Vrouwen geïntimideerd vanwege kleding